Galerie de Gehoorzaal van stichting P’Arts in Den Dolder zal op zaterdag 26 augustus, zondag 27 augustus, zaterdag 2 september en zondag 3 september haar deuren openen voor een bijzondere groepsexpositie georganiseerd door kunstenaarsinitiatief Kunst in Bilt. Kunst in Bilt is een platform voor en door kunstliefhebbers waar we willen laten zien dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar kan zijn. We organiseren met diverse kunstenaars in wisselende samenstellingen, dichtbij huis en ook verder weg, laagdrempelige exposities vanuit verrassende locaties. Locaties die op zichzelf al een bezoek waard zijn.

Tijdens deze expositie in het bosrijke Den Dolder zullen vijf lokale kunstenaars een diverse mix aan kunstwerken laten zien: Emmy de Jong met schilderijen, Esther van Keulen met keramiek, Mirjam Roest met tekeningen, schilderijen en beschilderd keramiek, Rhodé Bouter met foto’s en Wim Schot met tekeningen en schilderijen.

Emmy de Jong

Emmy de Jong zoekt in haar figuratieve schilderijen naar momenten van verstilling en verwondering in een hectische wereld. In haar werk beroept Emmy zich op herinneringen van tijdloze ervaringen, momenten van verveling, verzinking of verwondering en brengt deze in olieverf tot leven. De werken benadrukken vaak de verhouding tussen mens en natuur – met de mens als nietige toeschouwer of passant, omgeven door natuur. 
De schilderijen komen tot stand door een spel tussen techniek en impressie, licht en donker, figuratie en abstractie.

Esther van Keulen

Esther van Keulen maakt unica, handgevormde schalen, vazen en objecten waarvoor zij zich laat inspireren door vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand. Ze werkt intuïtief, de vorm ontstaat onder haar handen. Vorm is belangrijk voor haar, maar op de huidafwerking/deklaag ligt haar focus. Haar keramiek valt op door de organische vormgeving, het subtiele kleurgebruik en de eigenheid van de glazuren.  Deze glazuren ontwikkelt ze vrijwel allemaal zelf. In de kennis die dat vraagt zit voor haar ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk maakt.

Mirjam Roest

Ondanks de diverse disciplines zoals tekenen, schilderen, grafisch werk heeft het werk van Miriam Roest een zekere homogeniteit. Het leven staat centraal, niet altijd zichtbaar maar wel aanwezig. Leven en dood, vergankelijkheid, vriendschap, eenzaamheid, schoonheid.

Inspiratie doet Miriam op tijdens reizen, vakanties en het dagelijks leven. Foto’s uit oude tijdschriften en kranten, symbolen en andere elementen. In losse notering probeert ze ‘haar beeld’ van de werkelijkheid op doek of papier te krijgen. Hierbij schuwt ze het experiment niet en werk met verschillende materialen door elkaar heen.

Rhodé Bouter

Mania van Alles is Rhodé Bouter – fotografe, jutter en vrije denker met hart voor mooie historische plekken en oog voor detail en sfeer.
De kernwoorden voor de fotografie van Mania van Alles zijn textuur, kleur en licht. Rhodé Bouter zelf staat voor integriteit, humor, eigenheid, creativiteit, focus en zorgvuldigheid. Ze heeft een duidelijk in haar foto’s zichtbare fascinatie voor vergankelijkheid en (tuin)bouwwerkzaamheden.

Wim Schot

Wim Schot tekent en schildert bomen en planten. Hij werkt veel op locatie, buiten, waar hij op groot formaat bomen tekent en schildert. Vaak maakt hij series werken van eenzelfde boom of plant, waarin hij de diverse stadia van groei en bloei volgt. Het karakter van de boom bepaalt vaak zijn materiaalkeus. Het grillige loof van een eik geeft hij weer met minuscule kronkelige grafietlijntjes, de dansende vorm van de grove den met zwierige penseelstreken. Ook experimenteert hij met diverse materialen van de drager; van papier, doek en paneel.


In deze combinatie van kunstenaars staat verstilling, natuur en schoonheid centraal. De kunstenaars hopen in deze tijd waarin alles perfecter, sneller en beter moet, ruimte te bieden voor aandacht en een moment van rust door hun kunst te tonen op deze mooie locatie midden in de rijke natuur van de Utrechtse heuvelrug. Kom het vooral zelf beleven!

We zijn alle vier de dagen geopend van 12:00-17:00 uur, toegang is gratis.