5 kunstenaars tonen hun werk in een zeer gevarieerde expositie.

ROZERIE ROMPES

Mijn schilderijen gaan over wat mij beweegt en waarvan ik onder de indruk raak tijdens mijn wandelingen thuis in mijn omgeving en buiten de landsgrenzen: de onnoemelijke kleuren- en vormenrijkdom in de natuur, een verrassende sfeer, ook de gevoelens en emoties, die dit alles bij mij oproept, wil ik weergeven, het onbenoembare verbeelden…

Ik kan dit uiten in een landschap, ter plekke geschilderd of uit mijn herinnering, of in een fantasie, een abstract werk. Daarbij ga ik uit van kleuren: ik kies een kleur en met kwast, soms paletmes, zet ik de eerste streken neer op het doek en dan zie en voel ik al iets ontstaan… kies er andere kleuren bij, let op ritme, compositie en probeer te achterhalen wat wil ik uitbeelden? Het is kijken, kijken, laten staan, er opnieuw aan beginnen en dat kan ook na lange tijd. Ik werk met acryl- en olieverf.

Info/contact: www.rozerierompes.nl /www.rozerierompes.exto.nl

MARIA VUGTS

Mijn onderwerpen vind ik zowel in mijzelf als in mijn omgeving. Zo kunnen enerzijds gedachten, gevoelens en ervaringen, en anderzijds mensen en natuur, mij inspireren. Meestal begin ik te werken vanuit de waarneming en laat dan langzamerhand de werkelijkheid steeds meer los. Zo ontstaat een heel eigen sferische wereld. Mijn manier van werken heeft zich ontwikkeld naar vergaande abstractie. Doordat ik de vrijheid opzoek in mijn kleur- en materiaalgebruik reiken de beelden verder dan de realiteit van elke dag.

De afgelopen jaren heb ik geëxperimenteerd met een grafische techniek: monotype. Dat heeft geleid tot nieuw werk waarbij ik de waarneming helemaal heb losgelaten en alleen ben uitgegaan van het materiaal. Verf en water en het avontuur aangaan, spannend en onverwacht, soms mislukking, soms verrassing.

Ik werk naar thema’s ontleend aan de natuur: ROOTS, NEST, STONES, LEAVES, BAMBOE.  Bij het thema KOPPEN ga ik vanuit de fantasie op zoek naar een vrij beeld waarbij het gaat om expressie en emotie.

Info/contact: www.mariavugts.exto.nl

ELS WIERINGA

Fotografie is voor mij een spel met de werkelijkheid.

Liefst fotografeer ik buiten, in de natuur. Ik ga meestal zonder vooropgezet plan op stap en let op of zich iets aandient. Water met de spiegelingen, de planten en beestjes die in de natuur leven, zijn een voortdurende bron van inspiratie.

Ik probeer een beeld zó vast te leggen dat het een boeiend plaatje oplevert, waarbij zowel het onderwerp als de achtergrond van belang zijn. Leuke verrassingen kunnen ontstaan door met de camera verder te gaan dan alleen een registratie van wat ik zie. Ik kan b.v. een bewegingseffect inbrengen of met meervoudige belichting 2 opnamen samenvoegen tot één foto. Soms vindt een belangrijke bewerking plaats in de computer, b.v. een zwart-wit omzetting of kleuromkering.

Voor mij is de fotografie een grote ontdekkingstocht, die steeds weer leidt tot verwondering over het onverwachte.

Voor meer foto’s, informatie en contact: www.elswieringa.nl

MAGDALENA DUNCAN

Mijn sieraden draag je of je hangt ze aan de muur

In de tentoonstelling ‘Verbinding’ toon ik mijn sieradenlijn: de MON collectie. Een mon is een Japans teken of embleem dat eigen is aan een familie zoals een familiewapen. Mijn ontwerpen zijn op mon emblemen van bloemen geïnspireerd.

Ik maak kleine kunstwerken die je met je mee kunt nemen. Vaak kun je het ook dragen als sieraad.

De materialen, die ik gebruik en de technieken die ik toepas, zijn essentiële middelen om mijn ideeën uit te voeren.

Ik schep genoegen in vakmanschap. Voor mij is het handwerk onderdeel van het creatieve proces.

Ook lijst ik mijn sieraden in: wanneer je het sieraad niet draagt, hangt het als een ‘muurjuweel’ in een lijst aan de muur.

Contact: Magdalena Duncan – Sieraden en objecten

INEKE VAN HAAREN-VAN SCHAIK

Al vele jaren beleef ik plezier aan het werken met klei: het blijft me verbazen dat er steeds weer nieuwe vormen ontstaan uit zo’n brok klei.

In mijn werk vind ik inspiratie in de natuur, waarbij ik een voorkeur heb voor het afbeelden van dieren, maar ook het spelen met klei en kijken wat eruit voortkomt doe ik heel graag. Hierdoor heb ik een eigen stijl ontwikkeld door stroken en plakken klei te vormen tot abstract werk.

Thuis heb ik veel meer werkstukken, u bent altijd welkom op Kruisbeklaan 17, 3722TE Bilthoven /  06 20198796                            

Contact:   fvanhaaren@ziggo.nl   /   inbeeld – Home (weebly.com)