Vier kunstenaars uit verschillende plaatsen op en nabij de Utrechtse Heuvelrug hebben zich verenigd om in de Gehoorzaal van P’Arts in Den Dolder te exposeren.
Jorie van der Loo is autodidact en schildert elk onderwerp dat hij interessant vindt. Dat kunnen zijn: landschappen, mensen in een museum, een kerkinterieur… Na zijn recente verhuizing naar Rhenen heeft Jorie de Cunera toren vanuit diverse gezichtspunten geschilderd.
Figuratieve kunst, vooral de schilderkunst rond 1900, heeft Bert Dekker altijd geboeid. Bert, woonachtig in Bunnik, schildert naar indruk, niet naar precisie. De expressionistische invalshoek heeft zijn voorkeur. Daarbij houdt hij van een levendig kleurgebruik.
Marianne de Boer woont en werkt in Zeist. Haar schilderijen zijn fris, levendig en kleurrijk. Zij werkt met acryl en olieverf en schildert vanuit abstractie, naar een realistisch gegeven. Recent experimenteert Marianne met schilderen op het ‘kale’ linnen, wat een rustig effect geeft.
Bert van der Heijden uit Bunnik, heeft op zijn reizen stenen meegenomen en deze in zijn woonplaats tot beeld bewerkt. De cocon, het stadium tussen rups en vlinder, heeft zijn bijzondere aandacht. Bert heeft met dit onderwerp geëxperimenteerd met verschillende vormen en steensoorten.

De schilders en beeldhouwer nodigen u graag uit op onze opening, zaterdag 25 mei om 14 uur.
Daarnaast bent u welkom tussen 12 en 17 uur op 25 mei en 26 mei in
Galerie De Gehoorzaal op vijverhof 41, 3734 DA in Den Dolder.

oplus_1048576