In de weekends van 11/12 mei en 18/19 en 20 mei 2024  exposeren vijf kunstenaars hun werk in “De Gehoorzaal” in Den Dolder aan de Vijverhof.

Elisabeth Copijn exposeert met de hand opgebouwde vaas- en schaalplastieken met zelfontworpen glazuren. Zij is bestuurslid van de Biltse Kunstkring BeeKk en was jarenlang lid van GSA te Hilversum.

Maria de Waard : naar aanleiding van een thema is het een bepaalde kleurenkeuze, die mij motiveert om te gaan schilderen. Met gebruik van verschillende technieken en materialen ontstaat er een bijzondere textuur en gelaagdheid.
Ik schilder graag met olieverf en door de gelaagdheid worden de kleuren intenser net zo lang tot de schildering voor zichzelf spreekt. Hierbij zoek ik naar verstilling en eenvoud in compositie. Het ontstane beeld kan abstract of (licht)figuratief zijn.

Marc Brussee vond na een reeks van creatieve opleidingen op grafisch, fotografisch, pedagogisch therapeutisch en kunsthistorisch vlak zijn passie in het beeldhouwen aan de ‘School for Sculpture and Design’ in Zuid-Engeland. Sinds 1994 heeft het beeldhouwen hem niet meer losgelaten en ontwikkelde hij zich via eigen werk, opdrachten en exposities tot zelfstandig beeldhouwer. Zijn passie deelt hij in exposities en geeft hij door in zijn cursussen.

Liz van Munster heeft haar opleiding op de fotovakschool in Amsterdam afgerond. Via de fotografie is zij op latere leeftijd gaan schilderen. Door middel van verschillende technieken is zij in haar werk op zoek naar licht. Via allerlei lagen acryl- en olieverf komt zij tot resultaat.

Hans Doortmont schildert met acryl en af en toe met olieverf. Zijn favoriete techniek is het gieten met verdunde acryl verf. Blauw is nog steeds de kleur die hij het meest gebruikt. Hij exposeert nu, na vele omzwervingen, het meest in de Gehoorzaal in Den Dolder. Zijn opleiding genoot hij aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Op het ogenblik is hij bestuurslid van de schildersvereniging De Toets in Zeist en hij regelt de tentoonstellingen in de Gehoorzaal in den Dolder.

Feestelijke opening op zaterdag 11 mei 14:00 met muzikale omlijsting van André Schreiber

De expositie is in de weekends open van 12.00 uur tot 17.00 uur.