Danielle van den Oever

Touché
De verf op het doek kruipt waar het niet gaan kan.
De lijn tekent zich zelf
Het beeld, impressie, expressie, dringt zich op.
Kleuren vechten om hun bestaan.
De schoonheid druipt er vanaf.

Ik ben geboren op Curaçao in 1955. Hier heb ik de eerste zeven levensjaren doorgebracht. Op de Daltonschool in Den Haag werd mijn liefde voor het tekenen en schilderen gewekt. Later in Leiden en Amsterdam heb ik verschillende creatieve opleidingen gevolgd naast mijn studie Frans. In mijn werk in het onderwijs als lerares Frans in Zeist is de schilderkunst altijd een rode draad in mijn leven gebleven.
De natuur is de grootste inspiratiebron in mijn schilderwerk. De mens, het landschap, de zee. Weergave van de realiteit staat hierbij niet op de eerste plaats. Veeleer het weergeven van een bepaalde stemming. De mens , in al zijn eenzaamheid. Een verlaten pad, ondergelopen land, bomen die de wind weerstaan, wuivend riet, woeste golven. De stilte contrasteert met beweging en hectiek. Heftige verfstreken en veel kleur zoeken naar evenwicht.

Contact
Privéadres: Hortensialaan 38, 3702VH Zeist
Werkadres: Willem Arntz Hoeve, Vijverhof 25, 3734DA Den Dolder. Ateliernummer: 8

Telefoonnummer: 0306913313.

Email: daniellevandenoever@planet.nl
Website: www.daniellevandenoever.exto.nl