1. Open atelier Wilgehof+Sodaar

Wat doet een kunstschilder? Hoe schrijf je een boek? Loop binnen in het atelier van Koen en Dees Wilgehof-Sodaar en je ontdekt het! Koen is schilder, Dees is schrijver. Ze vertellen je graag over hun werk. Heb je zin in wat muziek? Je kunt de Kom onder mijn vleugel bekijken, bespelen en/of beluisteren. Locatie: Vijverhof.

1. Open atelier Wilgehof+Sodaar

2. Expositie ‘Dialogue’

Dialogue is een duo tentoonstelling van Sapin Makengele en Jacoba Haas. Ze werken in de traditie van ‘peinture populaire’. De schilderijen zijn een kleurrijke afspiegeling van alledaagse taferelen, maar bevatten ook scherp maatschappelijk en politiek commentaar. Locatie: Vijverhof 41 ( P’Arts Galerie de Gehoorzaal).

2. Expositie 'Dialogue'

3-4-5. Open ateliers Stichting P’Arts

Stichting P’Arts wil mensen inspireren door beeldende kunst. P’Arts biedt daarom ‘Ruimte voor kunst’. Je vindt ateliers in het Bedrijfsgebouw, Voormalige Apotheek boven, Linnenhuis en Ketelhuis. Er zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd zoals vilten, beeldhouwen, schilderen, tekenen, mozaïek en fotografie. Locaties: Vijverhof.

3-4-5. Open ateliers Stichting P'Arts

6. HekKnikkerbanen bouwen

Kom HekKnikkerbanen bouwen op het plein aan de noordzijde van het Bedrijfsgebouw. Door aan weerszijde van de hekken kartonnen goten, buizen, bekers en trechters met schroeven of tieraps aan goten te verbinden wordt de weg van de knikker bepaald. De knikkerbaan is nooit af. Leuk voor alle leeftijden! Locatie: Vijverhof.

6. HekKnikkerbanen bouwen

7. Rondleiding Meijboom en Reijnvaan

De open en gesloten afdelingen Meijboom en Reijnvaan van Altrecht ondersteunen de meest intensieve groep langdurige zorg patiënten. De rondleiding start bij Eetcafé de Wissel en duurt ongeveer 60 minuten. Starttijden: 10.00, 11.30 en 13.00 uur. Leeftijd: 12+. 

Aanmelden: Burendag 2023 – Rondleiding Meijboom & Reijnvaan (Altrecht) (office365.com)

7. Rondleiding Meijboom en Reijnvaan

8. Rondleiding FPA Utrecht

Bij FPA Utrecht behandelt Fivoor mensen met gedragsproblemen die een psychiatrische oorzaak hebben en daardoor in aanraking zijn gekomen (of dreigen te komen) met justitie. De rondleiding start bij Eetcafé de Wissel en duurt ongeveer 45 minuten. Starttijden: 10.15 en 11.45 uur. Leeftijd: 12+.

Aanmelden: Burendag 2023 – Rondleiding FPA Utrecht (Fivoor) (office365.com)

8. Rondleiding FPA Utrecht

9. Rondleiding Wier+

Bij Wier+ behandelt Fivoor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen die hierdoor in aanraking zijn gekomen (of dreigen te komen) met justitie. De rondleiding start bij Eetcafé de Wissel en duurt ongeveer 45 minuten. Starttijden: 10.30 en 12.15 uur. Leeftijd: 12+. 

Aanmelden: Burendag 2023 – Rondleiding Wier+ (Fivoor) (office365.com)

9. Rondleiding Wier+

10. Eetcafé De Wissel

Bij Eetcafé De Wissel kun je terecht voor drankjes, broodjes en andere lekkere producten. Medewerkers en deelnemers van WIJ 3.0 zorgen voor de keuken en de bediening. De wandeling met de buurtcoach en de rondleiding door de klinieken van Fivoor en Altrecht starten hier. Locatie: Dagpauwoog 2.

10. Eetcafé De Wissel

10. De Corner

De Corner is een winkel van WIJ 3.0 met tweedehands- en vintagekleding, accessoires en zelfgemaakte kaarten. De winkel zit in hetzelfde gebouw als Eetcafé De Wissel. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je een nieuwe outfit komen shoppen. Locatie: Dagpauwoog 2.

10. De Corner

10. Wandeling met de buurtcoach

Tijdens de wandeling vertelt de buurtcoach je vanalles over de WA Hoeve en de rol die de buurtcoach heeft voor het terrein en dorp. De wandeling begint bij Eetcafé De Wissel. Starttijden: 11.30 en 13.15 uur. 

Aanmelden: Burendag 2023 – Wandeling buurtcoach (office365.com)

10. Wandeling met de buurtcoach

11. Bloementuin

Bij de Bloementuin van WIJ 3.0 verzorgen deelnemers sierbloemen, planten en groenten, kweken stekjes op en helpen bij de verkoop van bloemen en planten op donderdagochtend. Ook is er een dierenverblijf. De Bloementuin wil graag doorgroeien naar een dorpstuinderij, een ontmoetingsplek rondom duurzame lokale tuinbouw midden in én met Den Dolder. Locatie: Distelvlinder 6.

11. Bloementuin

12. Dagbesteding Wier

In het gebouw Boerhaave zit de dagbesteding voor patiënten van Wier+ en Wier Kliniek Gesloten, zoals een fietsenwerkplaats. Kom langs, ontdek wat dagbesteding inhoudt en welke rol het heeft binnen de behandeling en maak kennis met begeleiders en cliënten. Locatie: Eikenpage 6.

12. Dagbesteding Wier

Vragen?

Heb je vragen over de Burendag op de WA Hoeve? Stuur een e-mail naar communicatie@fivoor.nl en wij nemen contact met je op.

Zit een rondleiding en/of wandeling vol?

Als een rondleiding en/of wandeling vol zit, kun je je aanmelden voor de reservelijst via deze link. Mocht er plek vrijkomen, dan krijg je van ons bericht. Geen bericht op de dag van de rondleiding, betekent helaas geen plek.

Of bekijk hier de meest actuele informatie.