Een klein stukje “woord” over het leven tussen kunst in mijn fijne atelier in het bos, waar ik vrij werk en cursussen in schilderen, tekenen en boetseren geef, in technieken en thema’s waarnaar je op zoek bent. Uitwisseling in kleurrijke gesprekken hierover, iedereen is welkom op iedere eerste maandagmiddag en de laatste zondagmiddag van de maand in atelier nr. 15.

Als beeldend kunstenaar verwonder ik mij vaak over ons vermogen om uit te drukken wat wij voelen, kunst inspireert ons om dat te doen! Dit zie ik bij mijn cursisten en bij mijzelf, in de ervaring van het nieuwe dat steeds weer ontstaat.

Verwondering vertalen in verhalend werken binnen verbondenheid in kunst en leven.

Spreken zonder woorden, het is de kunst een ‘Waar” beeld te maken, bv. emoties leren voelen en die vervolgens overdragen in je werk. Bij het resultaat weegt niet wat wij schoonheid noemen, of een AF beeld,  maar eerlijkheid: daar is tijd, luisterend kijken naar wat er van binnenuit te doen is. Dat betekent oefenen en zoeken naar waar het zich wil laten zien.

Wat mij nog steeds treft in het werken met klei is dat het een mooi aarde materiaal is, of je in een diepere laag komt, zeker vanuit de organische vormgeving, wat steeds weer een waar avontuur is.

Bij he schilderen komen zielenroerselen op een andere manier naar boven.

Work in progress: thema:  Het  Hooglied  ( het oud Testamentisch boek ) waar ik nieuwsgierig naar ben. In beelden van klei/brons en schilderijen/schetsen probeer ik de liefde die in dit boek beschreven is te vangen: hoe kom je tot een kunstzinnige verbeelding? Hoe vind je een ingang tot de diepere lagen van dit oerlied?

Zondagmiddag 30 augustus is de laatste keer de zomer expo open in de Gehoorzaal, waar ik o.a. een “verhalend” schilderij laat zien, en een beeld uit de “beeldenreeks” Vluchtelingen, met een drieluik achtergrond: “De verlaten stad”.

.