Foto: Peter van der Heijden

Mijn naam is Ada de Groot, geboren in Amsterdam in een kunstzinnig gezin van vier kinderen.

Sinds kort woon ik in Zeist.

Bij het kunstenaars collectief P’Arts, in Den Dolder,  heb ik een fijn atelier, waar ik mijn eigen werk maak en cursus geef in beeldhouwen. Daarnaast ga ik voor het maken van mijn eigen werk ook een aantal weken per jaar naar Italië. Daar heb ik een plek in een studio tussen  kunstenaars en Italiaanse artigiani. Het is altijd fijn om daar te werken.

Ik ben opgeleid als creatief therapeute beeldend en werkte lange tijd in de GGZ. Na mijn pensioen heb ik me helemaal op het “hakken” in steen gericht.

Tot en met 30 augustus exposeer ik met zeven andere kunstenaar in de galerie van P’Arts, de Gehoorzaal, in Den Dolder. Dit is op het terrein van Altrecht. Het adres is Vijverhof.

Het is fijn dat we, ondanks corona, ons werk kunnen laten zien aan belangstellenden.

Hier sta ik bij het beeld “de Nacht”, bestaand uit vier manen uit onyx gehakt. Het is een beetje figuratief en het beeld “Madam” van de hand van Peter van der Heijden kijkt er goedkeurend naar. De Kleine Prins klimt naar boven. De volle maan geeft licht. Het geheel staat in de nacht gehuld. En zo is het plaatje compleet.

Het proces van creëren vraagt geduld en harmonie met jezelf. Ik houd van die ervaring tijdens het proces. Steeds opnieuw/iedere keer weer.

Ik werk in verschillende steen soorten, met een voorkeur voor marmer. Ik maak meestal een model met klei en zoek daar een steen bij. Ik ga aan het werk met de vrijheid om te veranderen waar dat nodig is. Dan ben ik in mijn element. Ook geeft de vorm van de steen mij aan waar ik zal verfraaien. Elk proces is anders en daar geniet ik van.

Op mijn website, www.adadegroot.nl vindt u informatie over workshops en cursussen beeldhouwen.