Hoe krijg je een steen in beweging zonder ermee te gooien? 

Peter van der Heijden

In 2011 sprak ik met beeldhouwer Ada de Groot en na zacht aandringen heb ik me ingeschreven voor een paar lessen beeldhouwen in haar atelier. Het bleek een fascinerende bezigheid te zijn. Een steen uitpellen, hakken, schaven en schuren tot het genoeg is. Tot er een beeld is gegroeid.

Na die eerste lessen ben ik blijven hakken. Inmiddels ben ik aangesloten bij de stichting P’Arts en heb mijn atelier in Den Dolder.

Jaarlijks breng ik een aantal weken door in Pietrasanta, in het noorden van Toscane. Daar, aan de voet van de Apennijnen, werk ik in de studio van de familie Antognazzi. Een inspirerende omgeving waar letterlijk alles marmer ademt.

Mijn beelden zijn abstract, luchtig, in beweging, resultaat van het verbeelden van een gedachte, een gevoel, een begrip, en dat tastbaar gemaakt.

Ieder beeld vertelt een verhaal. Welk verhaal? Mijn verhaal. Ach, eigenlijk niet zo belangrijk. Ik laat het graag aan uw verbeelding.

Mijn verbeelding van het concept "Relatie"

PlayPause
Slider

Contact

Privéadres:

Werkadres:

Ateliernummer:

Telefoonnummer thuis/mobiel: 0655 304 661

Email: Peter van der Heijden

Website:

Social media: