Op zaterdag en zondag 16 en 17 en ook 23 en 24 september wordt van 12.00 tot 17.00 uur in de Gehoorzaal in Den Dolder een verkoopexpositie gehouden van keramiek van de hand van Harry Theuns, Te zien zijn “Piece of Cake”, “Oppotten”, stillevens, Chawans en sculpturen.

Hij werkt met klei sinds 1973, toen hij begon bij de keramiekbijeenkomsten onder leiding van Greta van der Put, in Utrecht en Zeist. Na vele jaren onder haar leiding, volgde hij de keramiekopleiding in Gouda. Daar kreeg hij les in theorie, draaien, handvormen en glazuren. Na het examen in 2012 heeft hij vele additionele cursussen gevolgd bij o.a. Mieke de Groot (Gouda), David Roberts (Toscane, Italië), Wim Borst (Gouda), Victor Greenaway (Baambrugge), Peter Callas (La Borne, Frankrijk) en Yves de Block (Ghoy, België). Exposities van zijn werk waren in Gouda en Haarlem.

“Door het werken met klei kan ik mij heerlijk ontspannen. Ik voel me aangetrokken door het met mijn handen vormen van driedimensionale objecten. Graag daag ik mijzelf uit om aan de grenzen van het materiaal en van mijn eigen kunnen te werken. Daarbij zijn herhaling, stapelingen en contrast terugkerende elementen. De vorm vind ik belangrijker dan de huidafwerking, maar kleur en oppervlaktestructuur doen de vorm beter uitkomen. Uitgebreid experimenteren met glazuursamenstellingen die de werkstukken kunnen completeren horen daarbij.”

Getoond worden stapelingen van dansende klei: “Piece of Cake”, stapelingen van versneden vaasjes: “Oppotten”, op schilderingen van Morandi geïnspireerde stillevens in grijstinten en diverse kleurige glazuren, Chawans (kommen t.b.v. de Japanse theeceremonie) en sculpturen. Bijna alle glazuren zijn zelf ontwikkeld. Beide weekenden zal de kunstenaar in de Gehoorzaal in Den Dolder aanwezig zijn.

Website : Keramiek Atelier Theuns Facebook: Harry Theuns