Gea Schmidt schildert in gemengde technieken op canvas en papier en in schetsboeken. Zij heeft een eigen atelier aan de Dolderseweg 58 in Huis ter Heide, die op afspraak te bezoeken is. Zij exposeert regelmatig in de directe omgeving.

’Mijn techniek is een intuïtief proces. Met diverse materialen ontstaan verbindingen die je niet kunt voorspellen. Door het gestaag opbouwen met materialen, zoals potlood, inkt, acryl, collage, zand, structuurmateriaal en pigmenten, ontstaan abstracties van landschappen. Daarom is elke aangebrachte laag een avontuur, een spel met de materie. De schilderijen zien er soms uit als  ‘satellite views’ op de wereld, dan weer stellen ze geologische abstracties en zeezichten voor in onverwachte kleurvariaties.

‘Door het volgen van workshops bij gerenommeerde internationale kunstenaars zoals Brian Ateyo uit Canada, Alvaro Castagnet uit Uruquay, Greg Allen uit Australië. en Stephen Quiller uit de Verenigde Staten heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Met name Brian Ateyo uit Canada heeft mijn werk sterk beïnvloed. Ook bewonder ik  al jarenlang het werk van Bernhard Vogel. In 2013 heb ik een workshop bij hem gevolgd in Salzburg. In 2016 volgde ik een workshop bij Gabriële Musebrink in Essen, waar ik experimenteerde met structuurmateriaal. Het werken met structuurmateriaal heb ik bij de Duitse kunstenaars Christina Jehne en Carsten Westphal verder ontwikkeld’.

www.geaschmidt.nl info@geaschmidt.nl #geaschmidt (instagram)