Cox Koppenol (1939):

Cox is al tientallen jaren een gewaardeerde schilderes, die in Zeist en wijde omgeving veel exposeerde en in vaste Galeries haar werk verkocht. Haar meestal abstracte en kleurrijke gevoelsuitdrukkingen zijn al door honderden mensen aangekocht en fleuren vele interieurs op. Inmiddels is zij 79 lentes oud en “still  going strong”. Zij heeft de laatste jaren maar op bescheiden schaal geëxposeerd en toont nu naast haar recente werk ook haar mooiste werken van voorgaande jaren.

 

Liselore Halink (1978):

Maakte begin dit jaar naam als jurylid van het SBS6 programma “Stelletje Pottenbakkers”. Daarnaast mocht zij eind augustus het eerste lustrum vieren van haar bedrijf Lilo Keramiek in Haarlem. Haar werk wordt in binnen- en inmiddels ook buitenland zeer gewaardeerd. Dit jaar staat zij zelfs voor het eerst als exposant bij Piet Hein Eek op de Dutch Design Week, waar zij haar nieuwe lijn presenteert! In Nederland heeft zij al 7 vaste wederverkopers (o.a.: in Haarlem, Amsterdam, Leiden, Castricum en Leeuwarden) en ook heel wat toprestaurants zijn ervan gecharmeerd om hun culinaire hoogstandjes te serveren op Lilo Keramiek. Naast gebruiksservies draait zij steeds meer groot werk: schalen, vazen en urnen. Het door haar gedraaide steengoed is extreem dun en haar glazuren zijn ongeëvenaard mooi. Deze twee eigenschappen vormen haar unieke handschrift.

Marc Brussee 1974

Marc is een kleurrijke man. Bij velen bekend om zijn middeleeuwse ridderspektakels en zwaardvechtcursussen, maar zijn echte beroep is toch beeldhouwer / ontwerper.  Bij voorkeur werkt hij in hout of steen omdat deze levende materialen de krachten van hun ontstaan in zich dragen. Bij ieder werk absorbeert hij de verborgen kwaliteiten ervan en vertaalt deze naar een abstracte vorm. In zijn queeste naar de essentie, zijn werk en leven nauw met elkaar verbonden.

 

Jan Halink (1950)

Heeft jarenlang realistische schilderijen gemaakt maar heeft enkele jaren geleden ervoor gekozen om zich helemaal te laten inspireren door de elementen: water, vuur, aarde, lucht en materie/energie. Vorig jaar was de november expositie hier al op gebaseerd, maar lag er vooral nog een accent op water. De werken van het afgelopen jaar, zijn veelal geïnspireerd op aarde en zullen het oeuvre van de elementen verder completeren. Zijn werkwijze is gebaseerd op een grove opzet in basis materialen, vaak bestaande uit plamuur voor de hoofdstructuur, gesso voor een vochtige ondergrond, verdunde bitumen en in water opgeloste pigmenten. De botsing tussen de verschillende stoffen lijdt tot een verrassende ‘huid’. De ontstane reliëfs en huid inspireren vervolgens tot een verdere invulling met kleuren in acryl of olieverf. Elk schilderij ontstaat dus als het ware ook vanuit het eigen ontstaansproces.