In maart 2022, exposeerden Jorie van der Loo, Hans Doortmont, Ada de Groot, Wim Kemperman Marianne de Boer en Carly Paulsen, voor het eerst na de corona perikelen.

Zij noemden hun expositie SAMEN. Het was zo fijn dat het weer kon, dat zij hebben besloten in januari 2023 met een nieuwe expositie te komen. Deze noemen zij WéérSAMEN. Het zestal exposeert samen omdat er dan meer verscheidenheid in kunst te zien is op de tentoonstelling. Dat is vooral aantrekkelijker voor het publiek.

Jorie schildert vooral realistisch figuratief. “Ik ben autodidact,” vertelt Jorie, ” En actief lid van Teken -en Schildervereniging De Toets in Zeist. Samen met anderen schilderen is voor mij heel inspirerend. Ik werk op doek en paneel en soms op tegel. De laatste tijd schilder ik vooral landschappen.” Zo heeft hij een serie van tien schilderijen gemaakt van de Kromme Rijn, tussen Bunnik en Cothen, waarvan er enkele te zien zijn op deze expositie.
Zo maakt Hans geabstraheerde schilderijen. ,,Mijn favoriete techniek is het gieten met verdunde acrylverf. Blauw is nog steeds de kleur die ik het meest gebruik.”
Ada maakt beeldhouwwerken. In haar werkzame leven was zij moeder, lerares handvaardigheid en creatief/kunstzinnig therapeute. Zij heeft het langste in de GGZ gewerkt als creatief therapeute, beeldend. Ada vindt dit haar mooiste tijd. In binnen en buitenland heeft zij gewerkt en geëxposeerd. Ada typeert haar beeldend werk als abstract, tikje figuratief en een vleugje humor. In deze expo ziet u haar laatst gemaakte beelden. Het resultaat van een mooi, rijk leven.  
Wim Kemperman vertelt: “Werken met glas of schilderen heeft veel raakvlakken. Het gaat steeds om vormgeving, het effect van kleuren, de diepte werking e.d.” Wim noemt werken met glas dan ook schilderen met glas. Naast het vrije werk restaureert en ontwerpt hij, in opdracht, o.a. oude glas in loodramen.
Marianne is veel bezig met de serie Handen met Muziekinstrumenten, waarbij perspectief een belangrijke rol speelt. Dat moment waarop een hand speelt, wil zij graag vastleggen op doek. Haar schilderijen zijn fris, levendig en kleurrijk.
De passie van Carly voor het schilderen heeft zij eigenlijk al van jongs af aan. Zij vertelt: “Ik kijk naar iets: landschap, stilleven, bloemen, levende wezens waarbij een gevoel ontstaat. Dat gevoel probeer ik via mijn ogen, bewustzijn en handen vast te leggen op het doek. Zowel realistisch als abstract, altijd zoekend naar een goede balans en compositie, liefst in warme kleuren zoals rood, oranje en geel, maar ook de blauwen komen soms aan bod.”

De expositie WéérSAMEN is te zien in de P’Arts galerie ‘De Gehoorzaal’. De opening vindt plaats op 27 januari a.s. om 20.00 uur. Het werk van alle kunstenaars is verder te zien op zaterdag 28 en zondag 29 januari van 13.00 tot 17.00 uur. Navigatieadres is Vijverhof 41 in Den Dolder. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.