P’Arts in den Dolder opent haar deuren van de Gehoorzaal met een boeiende expositie tijdens de open Monumentendagen 10, 11 september van 12.00-17.00.

Deze expositie is helaas vervallen in het weekend van 17 en 18 september!

De Gehoorzaal van de voormalige Willem Arntszhoeve, een rijksmonument, is een fraaie tentoonstellingsruimte midden in een mooie omgeving en is zeker een bezoek waard.

Te zien is het werk van Hans Doortmont, Marc Brussee, Liz van Munster, Elisabeth Copijn en Maria de Waard. Zij kennen elkaar en ondanks de zware tijden van de afgelopen jaren was de expositie in 2021 een groot succes.

Ook dit jaar willen zij met elkaar het werk tentoonstellen, een spannende combinatie van diverse kunstvormen en technieken in uiteenlopende stijlen: van abstract tot figuratief, van uitbundig tot verstild, van krachtig tot subtiel.

Op vrijdag 9 september om 20.00 wordt deze tentoonstelling feestelijk geopend met een optreden van BLOS Vocals, een a- capella groep. Zonder één muziekinstrument, want deze 3 zangers en 3 zangeressen doen alles zelf met hun stem.

Hans Doortmont  schildert hoofdzakelijk met acryl en af en toe met olieverf.

“Mijn favoriete techniek is het gieten met verdunde acrylverf en mijn voorkeur voor kleur is nog steeds blauw. Zo zijn er vele “blauwe” schilderijen in mijn collectie”. Afgelopen jaren exposeert hij het meest in de Gehoorzaal, een unieke plek voor de kunst. Zijn opleiding genoot hij aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Ook is hij bestuurslid van de schildersvereniging De Toets in Zeist.

Marc Brussee toont zijn indrukwekkende beeldhouwwerken.

Na een reeks van creatieve opleidingen op grafisch, fotografisch, pedagogisch therapeutisch en kunsthistorisch vlak vond Marc zijn passie in het beeldhouwen aan de ‘School for Sculpture and Design’ in Zuid Engeland. “Sinds 1994 heeft het beeldhouwen mij niet meer losgelaten en ontwikkelde ik me via eigen werk, opdrachten en exposities tot zelfstandig beeldhouwer. Mijn passie deel ik in exposities en geef ik door in mijn cursussen,” zegt Marc.

Liz van Munster is via de fotografie op latere leeftijd gaan schilderen.

Zij werkt met verschillende technieken, waardoor er een divers scala aan schilderijen ontstaat. “Door middel van verschillende technieken ben ik in mijn werk op zoek naar licht. Zeker nu kunnen we dat wel gebruiken,” vertelt ze daarover.

Keramiste Elisabeth Copijn maakt de laatste jaren vaas -en schaalplastieken.

Deze zijn niet ontstaan op een draaischijf, maar worden met rollen en plakken klei opgebouwd. Door jarenlange ervaring ziet het er echter toch vaak uit of de kunstwerken op een draaischijf zijn gemaakt. Zij zijn n.l. strak en evenwichtig qua vorm. De glazuren op de vaas- en schaalplastieken ontwerpt zij zelf. Daar is veel onderzoek d.m.v. proefplaatjes aan vooraf gegaan.

Voor Maria de Waard is kleur het belangrijkste element bij het schilderen.

Door de gelaagdheid ontstaan er nieuwe kleuren met al de nuances in een nieuw beeld, abstract of met een zweem van herkenning. Zij werkt graag met olieverf, laag voor laag, net zo lang tot er betekenis ontstaat. Haar inspiratiebronnen zijn het landschap en oude culturen, met name de Keltische. Het is de mens op weg, die inspireert voor gelaagdheid in haar werk.

Twee weekenden lang kunt u genieten van deze expositie.

Wees welkom en ontmoet de kunstenaars met hun werk!